top of page

3 tipy, ktoré ti pomôžu udržať sa vo forme

Chôdza je liek, prečistí hlavu a spáli množstvo kalórií.

3 tipy, ktoré ti pomôžu udržať sa vo forme

1. Chôdza - je najjednoduchšia forma pohybu, nestojí nič, je dostupná kdekoľvek a aj napriek tomu je veľmi podceňovaná.  V snahe schutnúť riešime ako prvé fitko alebo behanie. Dávame si nereálne ciele a zostávame po krátkom čase demotivovaný a bez výsledkov. Niekedy však stačí málo, napríklad začať chodiť pešo. Najviac podceňujeme energetický výdaj, ktorý máme v bežný deň mimo tréningu. A ten často rozhoduje o tom, či chudneme alebo nie. 

Chôdza je liek, prečistí hlavu a spáli množstvo kalórií. Už 8000 krokov denne má významný benefit pre naše zdravie. 


2. Dostatok bielkovín v jedálničku - ďalší faktúr, ktorý je podceňovaný, z mojich skúsenosti hlavne ženami. Zabúdame na bielkoviny, predovšetkým na dostatok bielkovín. Odporúčané množstvo je cca 1,6 gramu na kilogram hmotnosti. V každom jedle by sme mali mať aspoň nejaké bielkoviny.

Príklad - ovocie si nedám samotné, ale s jogurtom, kefírom a môžem si pridať aj proteín. Proteín je veľmi vhodným doplnkom, pomôže zvýšiť množstvo prijatých bielkovín počas dňa. Bielkoviny neobsahuje len mäso, ale aj mliečne výrobky, obilniny, zelenina, strukoviny alebo semiačka. 


3. Silový tréning - svaly sú kľúčovým faktorom zdravia a dlhovekosti. Svaly sú metabolický orgán, ktorý produkuje zdraviu prospešné látky a pomáha nám spaľovať energiu. Čiže čím viac svalov máš, tým viac spaľuješ dokonca aj mimo tréningu. Sval je najlepším požieračom cukru, preto nezabúdaj na pravidelný silový tréning aspoň 2x do týždňa. Podporuješ tým nielen metabolické, ale aj kardiovaskulárne zdravie a fungovanie mozgu. 

bottom of page